Piometru catea Dr Iulia Graure

Piometrul la câini

Bun venit la clinica noastră veterinară! Astăzi vom discuta despre o problemă comună și importantă pentru sănătatea femelelor canine: piometrul.

Ce este piometrul la câini?

Piometrul este o afecțiune uterină în care uterul se umple cu puroi. Aceasta poate fi cauzată de o infecție care se dezvoltă după căldura câinelui, dar poate apărea și în afara perioadei de căldură. Femelele care nu sunt sterilizate au un risc destul de mare de a dezvolta piometru.

Simptomele piometrului la câini

Simptomele piometrului la câini pot varia în funcție de stadiul afecțiunii și pot include:

  • Secreții vaginale cu miros neplăcut si culoare gri rosietica sau maroniu rosietic verzuie in unele cazuri
  • Pierdere de apetit
  • Letargie și slăbiciune
  • Sete crescută și urinare frecventă
  • Vărsături și diaree
  • Febra

Este important să consultați medicul veterinar dacă observați oricare dintre aceste simptome la câinele dumneavoastră.

Tratamentul piometrului la câini

Tratamentul piometrului implică de obicei îndepărtarea chirurgicală a uterului, o procedură cunoscută sub numele de ovariohisterectomie. Acesta este un tratament definitiv și este recomandat în majoritatea cazurilor. Dacă câinele dumneavoastră este într-o stare de sănătate gravă sau este prea bătrân pentru o intervenție chirurgicală, medicul veterinar poate recomanda un tratament cu antibiotice si hormoni, cu toate ca nu este recomandat deoarece in 70-90% din cazuri reaparitia este foarte rapida-pana in 3-5 luni post tratament.

Cum se poate preveni piometrul la câini

O singură metodă eficientă pentru prevenirea piometrului la câini este sterilizarea. Prin îndepărtarea ovarelor, se îndepărtează riscul dezvoltării acestei afecțiuni. De asemenea, sterilizarea poate reduce riscul de cancer mamar și probleme de sănătate uterină.

Sperăm că aceste informații despre piometrul la câini v-au fost utile. Dacă sunteți îngrijorat de sănătatea catelusei dumneavoastră sau dacă doriți să discutați despre sterilizarea câinelui, nu ezitați să ne contactați. Echipa noastră veterinară este mereu pregătită să vă ajute și să vă ofere cele mai bune opțiuni de tratament pentru câinele dumneavoastră iubit. call 0724744159

Pentru a vă oferi o mai bună înțelegere a acestei afecțiuni, vă prezentăm și niste poze cu un uter al unei catele cu piometru, pentru scop informativ:

Este important să vă amintiți că orice simptom sau problemă de sănătate a câinelui dumneavoastră ar trebui să fie evaluată de către un medic veterinar. În plus, sterilizarea poate fi o opțiune de prevenire a piometrului, dar este important să discutați cu medicul veterinar despre cel mai bun moment și modalitate de a realiza acest lucru pentru câinele dumneavoastră.

Sperăm că aceste informații și ilustrații v-au oferit o mai bună înțelegere a piometrului la câini și vă încurajăm să luați măsuri preventive pentru a vă asigura că câinele dumneavoastră rămâne sănătos și fericit. Nu uitați că echipa noastră veterinară este întotdeauna disponibilă pentru a vă ajuta și a vă răspunde la orice întrebare sau îngrijorare legată de sănătatea câinelui dumneavoastră.

Leave a reply